duminică, 31 octombrie 2010

Auto-distrugere

As vrea sa jucati un joc! Nu trebuie sa va deplasati sau sa depuneti efort fizic! Ganditi-va cate persoane ati cunoscut pana acum care s-au auto-distrus! Pe care ati vrut sa le ajutati, dar care nu au vrut sa se ajute singure!

......

Nu stiu daca am eu o problema, dar am cunoscut 4 astfel de persoane. E mult? E putin? Si distrugerea e atat de naspa la ei incat nu mai au sanse sa isi revina.

Cum incepe totul? Pai vezi in acea persoana ceva. Tu vezi perspectiva, vezi ca are ceva de oferit sau ca e foarte buna la ceva. Ii spui! Trebuie sa constientizeze. Apoi o asiguri ca o vei sustine; Ii repeti asta de fiecare data cand ai ocazia pentru ca numai asa se poate asigura ca are ajutorul tau. Ii spui parerea ta, ii ceri parerea ei. Combinati parerile si iese un plan de care trebuie sa fie incantata.

Cautati scarile planului si incepeti sa le urcati incetisor, lent, una cate una. Radeti, plangeti, va suparati, va trece! O relatie in care nu apar conflictele nu e relatie (oricare ar fi ea). Important e nu sa nu apara conflicte, ci sa stii sa treci peste ele. In urcare se opreste, ii dai mana, se ridica. Se opreste iar. Ii dai umarul ca sa se sprijine. Se opreste iar si vrea sa fuga inapoi. Mai rau, te trage dupa ea. O tii, o tragi dupa tine. Faci chiar si pasi inapoi, dar la un moment dat te opresti. Au trecut luni? Poate ani?

Nu vrea sa urce! In sfarsit realizezi asta. Si culmea e ca tu esti mai trist si mai dezamagit decat ea. O lasi sa dea vina pe parinti, pe educatie, pe prieteni falsi, pe lipsa banilor. Apoi iti vezi de scara ta si inveti sa ii accepti pe cei din jur cu alegerile lor cu tot. Asta am invatat eu. Cand omul nu vrea, de ce ai vrea tu mai mult decat el? Sau poate stie el mai bine si e atat de bine acolo incat sa nu vrea sa isi paraseasca carapacea.

Se drogheaza? S-a lasat de scoala? Nu munceste? Isi distruge corpul si nu ii pasa? Vede lumea cu ochelari de cal? Isi reneaga copilul? Nu ii mai pasa pur si simplu?

De cele mai multe ori astfel de persoane sunt contagioase.

2 comentarii:

http://tedoare-mintea.blogspot.com spunea...

Cateodata trebuie sa facem compromisuri..dar cateodata trebuie sa ne gandim ca nu se merita chiar pt oricine sa faci un sacrificiu...

Alina Badura spunea...

Trebuie sa faci sacrificii mereu pentru ca daca nu le faci nu ajungi sa-ti dai seama daca a meritat sau nu Andreea!