duminică, 20 septembrie 2009

De cate ori iubim in viata?

Iubirea..vorbim de ea fie ca am intalnit-o sau nu, fie ca stim cam ce presupune sau nu, fie ca o sa o intalnim sau nu in viata, fie ca stim sa o recunoastem sau nu atunci cand apare..
Daca macar o data ai spus „Te iubesc!” si chiar ai simtit asta inseamna ca esti un om norocos si ca ai fost contaminat cu mai multa sau mai putina iubire..

De cate ori iubim in viata?..Raspunsul e sigur ca de multe ori, pentru ca de fiecare data iubim altfel.
Exista iubire platonica, iubire adolescentina, iubire parinteasca (da, intre doi iubiti), iubire matura (e aia tipica in care oamenii sunt cu picioarele pe pamant), iubire agresiva, iubire aventura si multe alte zeci de tipuri de iubire probabil..ce au ele toate in comun? Doi oameni si faptul ca iubirea e intotdeauna oarba..si ca orice orb, intri in iubire si speri sa iesi intreg..exact ca si cum in calitatea ta de nevazator ai traversa strada..si speri sa nu te loveasta o masina pe trecerea de pietoni..

Cred ca toti descoperim de fapt la un moment dat al vietii..intr-un moment de luciditate existentiala, ca am iubit in viata de mai multe ori, ca am iubit cu adevarat..doar ca am iubit diferit..
Si cand e sa alegem persoana langa care sa vrem sa ne trezim dimineata si cu care sa impartim certurile despre tipul hartiei igienice, al culorii gresiei sau al numelui copilului, nu alegem de fapt persoana, ci alegem tipul de iubire pe care ni-l provoaca. E acel tip de iubire de care avem nevoie si care ni se potriveste de fapt.

Dar, in acest fel se mai naste o intrebare.. Poti trai alaturi de aceasi persoana mai multe tipuri de iubire?.. Da, la suprafata poti trai mai multe tipuri de iubire, dar doar un tip e cel care caracterizeaza relatia cu adevarat..

Si tot din categoria „D-ale dragostei..”, mi-am adus aminte de vorbele unei persoane cu experienta de viata..

In viata nu trebuie sa ramai langa prima iubire..poti daca e cazul sa revii la ea, dar nu sa ramai langa prima iubire, pentru ca o casnicie dintre doi oameni(sau chiar unul dintre ei) care nu au mai cunoscut si un alt tip de iubire, nu are o baza solida si de obicei nu rezista, iar daca rezista se poate dovedi o casnicie plina de frustrari. Cand te hotarasti sa intemeiezi o familie trebuie sa fii responsabil si cu capul pe umeri si sa cunosti deja „piata”, in asa fel incat sa stii langa cine alegi sa te trezesti dimineata, si astfel sa nu fii tentat/a sa afli ce e pe „piata” dupa momentul in care ai ales. Astfel, te dovedesti a fi cu adevarat o persoana cu coloana vertebrala, care o data ce si-a asumat responsabilitati le poate duce la capat fara probleme si fara frustrari personale.

Oh, da..ce vorbe..

Deci, de cate ori iubim in viata?..de cate ori avem norocul..sau ghinionul, cum ar spune gurile rele..

Niciun comentariu: