marți, 29 decembrie 2009

„ Aici e Radio Europa Libera...”

Ati auzit de 100000 de romani? Sunt sigura ca ati auzit, chiar si doar in treacat..e poate una din actiunile culturale cele mai importante ale acestui an si poate fi dusa la bun sfarsit doar daca ne mobilizam..

Trimite un sms la 8820 si donand 2 euro ai posibilitatea sa asiguri pentru tine si copii tai cunoasterea trecutului..
Europa Libera era gura de aer pe care o mai trageau in plamani romanii inainte de 89, era ca luminita de la capatul tunelului..
Trebuie sa ne cunoastem trecutul, pentru ca un popor care nu isi cunoaste trecutul, nu are viitor..

Mai multe detalii pe www.100000romani.ro

Despre proiect
Campania „Europa libera, AICI” se adresează românilor care au ascultat şi au crezut în Europa Liberă, dar şi tinerilor care vor să afle ce a însemnat acest post de radio pentru părinţii lor şi pentru România, ţară al cărei destin a fost marcat în mod tragic de comunism.

Suntem convinşi că suntem milioane dar, acum, avem nevoie de cel putin 100.000 de români, care să ne ajute să aducem acasă 500.000 de pagini de documente şi, mai ales, mii de ore de emisiuni aflate pe benzi magnetice. Toate acestea urmează să fie arhivate, copiate, transpuse în format digital şi aduse pentru totdeauna în România, pentru a fi puse – permanent şi gratuit - la dispoziţia istoricilor, jurnaliştilor, studenţilor, tuturor celor interesaţi de istoria noastră recentă: tu, eu, copiii noştri...

O parte din tine e în altă parte. Fii alături de noi şi împreună vom aduce istoria acasă! Trimite un SMS, în valoare de 2 euro, la 8820 şi fii unul dintre cei 100.000!

Arhiva de emisiuni ale Europei Libere se află în prezent la Hoover Institution din Stanford, California. Aducerea ei în ţară şi înfiinţarea unui „Centru de Cercetare şi Documentare Radio Europa Liberă”, care să găzduiască şi să pună la dispoziţia tuturor românilor o copie a arhivei, presupune costuri de câteva sute de mii de euro.

O campanie iniţiată de echipa foştilor redactori ai Europei Libere, împreună cu Institutul Român de Istorie Recentă (www.irir.ro) şi susţinută de o serie de trusturi de presă sau mass media independente pe care le puteţi vedea în secţiunea "Parteneri Media”.


Tu scrii istoria

Niciun comentariu: