sâmbătă, 9 aprilie 2011

Romanul s-a nascut pomanagiu!

Si la propriu, si la figurat!

De la imaginea persoanelor care pleaca de la o pomenire a mortilor cu mainile pline cu de-ale gurii si de-ale gatului, la victimele dezastrelor naturale care stateau in crasma sau doar stateau si se uitau ca boul la poarta noua in timp ce soldatii sau voluntarii le refaceau casele sau construiau diguri de aparare, la vecina care nu vrea sa-si plateasca impozitul pe casa sau pamant pe motiv ca  apoi nu le vor mai ajunge banii de salam... Salam, atentie, si nu medicamente sau alte alea!

Zic simplu, "Sa ne dea statul!".. Femeie, esti cu capul! De unde dracu sa-ti dea daca el administreaza de fapt ce platim noi. Ori, daca tu esti o bacterie a societatii si astepti, dar nu participi, asta inseeamna ca ti se pare natural sa-ti dea alti cativa idioti ca mine!

Sa-mi dea! Vreau! Imi trebuie! Am nevoie!...nu pe bune!
Uite unde era buricul Pamantului si noi, muritorii de rand nu aflasem inca! Dar vai, cate burice sunt in Romanica, cati speciali si speciale!
Nu e numai ea! Sunt milioane, sunt cei care isi fac dosare false de pensie medicala, sunt cei care mint in declaratiile lor cand cer ajutoare sociale si prefera sa munceasca la negru, sunt cei care muncesc 6 luni numai ca sa primeasca ajutor de somaj...sunt toti acei care au impresia ca au mot si ca s-au nascut mai speciali, ca totul li se cuvine, dar nu trebuie sa dea inapoi nimic!

Sunt toti acei care nu inteleg de fapt ca statul suntem noi, toti, si daca statul e de cacat acum, inseamna ca e si vina noastra! Un mare om spunea, "Nu te intreba ce poate face statul pentru tine, ci ceea ce poti face tu pentru stat!" Lume, trezirea!

Si inca ceva ce am observat cu stupoare! Multi cersetori! Multi care intind mana, de la 2 ani si pana la 80! Sunt sigura ca e o afacere profitabila!
Idiot nu e cel care cere, ci acela care da! Ca daca dai bani cuiva care zice ca nu are ce manca, gresesti. Mai bine ii cumperi de mancare! Prefer sa dau tinerilor artisti care canta la chitara, nai, vioara! Mana care nu spune o poveste, nu primeste pomana!

Un comentariu:

Cami spunea...

Si ce faci cand ii dai de mancare ce te duce capul la momentul respectiv si el se infoaie ca de ce nu a fost altceva?