vineri, 9 iulie 2010

Fast Forward Generation

Am tot auzit ca inaintea noastra a existat o asa numita generatie de sacrificiu si stateam si ma gandeam, eu, in ce fel de generatie am nimerit la nastere?

Pai, suntem ultimii ceausei, ultimii copii facuti la norma. Suntem cei pentru care parintii nostrii stateau la coada pentru lapte praf sau cei care s-au nascut putin dupa Revolutie. Suntem cei care mai molfaiau ciunga Turbo, mancau inghetata de la dozator sau sorbeau o licoare colorata de la Tek.

Cei care au ascultat Genius si se uitau la Tv la Cartoon Network in limba engleza, cei care au prins Pro Tv de la inceputuri, care se uitau la Dosarele X si la filme porno noaptea. Suntem copii care au avut calculator in casa, Tv color, Internet, retele de socializare, telefon mobil de prin liceu macar. Am prins secolul XX, asa numitul secol al vitezei, am prins eclipsa de soare, atentatele WTC, razboaiele, integrarea Romaniei in NATO si aderarea la UE, marile tepe financiare ale inceputului democratiei atipice romanesti. Am avut guvernare socialista in spirit liberal, si guvernare liberala in spirit socialist.

Generatia care s-a nascut intr-un moment in care tehnologia era mirifica, dar lipsea cu desavarsire si care acum foloseste tehnologia la maxim. Generatia care a fost nevoita sa se adapteze, sa lupte pentru loc, sa fie originala si creativa, sau daca nu, sa fuga din tara. Sunt zeci de mii de copii ramasi in tara cu viata in mainile lor pentru ca parintii au plecat sa „faca un ban” in strainatate. O generatie marcata de diferente enorme, cu genii sau cu mediocrii, cu bogati sau cu saraci, cu urban sau rural, cu privat sau stat.

Generatia care a sarit etape, care a fost pusa pe Fast Forward fara drept de a apasa pe Pause. Generatia vitezei!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Generația care asculta casete cu Al Bano și Romina Power, care a prins desenele animate cu Captain Planet, filmul Agfa și sucul Tropikana. Prea rapidă pentru cuvinte (fast for word).

Alina Badura spunea...

Oh, da.. Muzica pe casetele alea a caror banda mereu o „prindeam” si o sfasiam.. Tare as vrea sa facem un inventar al generatiei noastre!