marți, 14 decembrie 2010

Dumnezeu e ateu?

Daca noi credem in Dumnezeu, El in ce mai crede? Nu crede in nimic? Pai atunci e ateu?!? Bine ca Inchizitia e moarta si ingropata, caci altfel as fi fost biciuita pentru blasfemie!

Si totusi, daca este acolo sus, la mansarda si se uita la noi, probabil chicoteste pe rupte cand ne vede cum ne calcam reciproc in picioare, cum ne zambim fals sau ne injuram in mod gratuit! Asta daca ne vede! Nu de alta, dar am vaga impresie ca nu ne vede, nu ne aude, poate doar in momentele in care se plictiseste!

Suntem un fel de parc de distractii pentru El, toti niste clovni si mimi! Cand ne nastem ar trebui sa fim intampinati cu o urare de bun venit: Buna, bine ai venit la circ! De aici se iese doar cu picioarele inainte! Sedere placuta!

3 comentarii:

Ionuț Pătrașcu spunea...

Aș putea spune că Dumnezeu crede în El însuși.
La fel și noi ar trebui să credem în noi înșine, pentru că suntem „după chipul și asemănarea Sa.”
Și de ce s-ar uita la noi dacă noi înșine nu ne uităm la noi?

Victoria spunea...

Am luat mai demult parte la o discutie în care eram îndemnată să nu mai cred în Dumnezeu pentru că:„ Unde e El?!”... Chiar dacă ar ploua cu sânge sau broaște și ar scrie pe cer„Isus” tot n-am vrea să credem în El... Dumnezeu nu doar ne vede, dar ne și ajută de câte ori avem nevoie de El, iar noi( s-o lăsăm mai moale:)avem nevoie tot timpul...Da... pentru asta trebuie să alegem să mergem pe un singur drum( cu toate că e foarte greu și îngust), dar oare nu merită?:)
Știu că ai vrut să zici altceva... Și că de multe ori îmi vine să mă întreb la fel- ăsta-i apanajul oamenilor care gândesc. Mult. Și vorba unei personalități pe care o respect foarte mult: lume multă, oameni puțini...

Alina Badura spunea...

@ Ionut: Daca crede in El insusi oare nu este egocentric? Si, sa fim si noi la fel?

Eu una ma uit la mine, cred in mine si sunt sigura ca mai sunt multi ca mine, asa ca ar face bine sa se uite si El la noi! Nu de alta, dar nu iti lasi creatia nesupravegheata! Ajunge mic Lucifer!

@ Victoria: Aici era vorba daca El crede in ceva sau nu! Iar daca as vedea o ploaie cu sange sau cu broaste, rationalul din mine ma va indemna sa caut explicatia logica...si sa o caut pana o gasesc! Nu mi s-a intamplat pana acum sa nu gasesc o explicatie logica. Astept momentul in care nu voi avea un raspuns pamantean!

Daca tot el ne-a lasat liberul arbitru, cred ca suporta consecintele! Ce-si face Dumnezeu cu mana Lui..