joi, 30 decembrie 2010

Lupta pentru supravietuire

Mrrrrrrrrr! Isi arata coltii! Are un vanat imbelsugat, isi baga coltii in el si infuleca in bucati mari! Isi scoate iar coltii albi la vedere, isi inclesteaza maxilarul! Este o femela cu pui si este atacata acum de 2 masculi ce ravnesc la vanatul sau! Infuleca iar si printre inghitituri maraie..iar..si iar... acum latra!
Sar pe ea, o musca, se apara, ii da sangele dar nu pleaca de langa hrana. Stie ca are pui de alaptat asa ca ii trebuie "vanatul". Ii musca pe cei 2 hapsani, ii alearga si castiga lupta de supravietuire. E puternica! Mereu am crezut ca instinctul matern iti da forta sa lupti!

Este ea, o catea tuciurie cu niste colti albi si ascutiti. Este singura si a facut rost de o shaorma mare! Asa se vaneaza si se supravietuieste astazi! Spectacolul National Geografic din statia de Ratb m-a facut sa-mi dau seama ca si noi avem instinctele de vanatoare si de supravietuire, dar la fel, ca si in cazul ei, vanatul nostru si-a cam schimbat proprietatile fizice si chimice!

Suntem niste fiare cu simturile atrofiate... dar niste animale brute in esenta noastra! Numai daca ne simtitm in pericol atacam si sfartecam totul in jurul nostru!

Niciun comentariu: