duminică, 21 februarie 2010

Pot sa iau liftul? NU, nu poti

...si cum ajung acolo, sus?..

Nu stiu daca doar vietile noastre sunt asa, sau asa sunt toate, dar cine le-a inventat a uitat sa prevada necesitatea unui lift. Viata a devenit atat de complicata incat scarile au din ce in ce mai multe trepte, sunt din ce in ce mai spiralate, treptele sunt ba mai inalte, ba mai joase, incat ne obliga sa ne mai oprim din cand in cand.

E ca si cu infrastructura Bucurestiului..Nu s-au gandit ca numarul masinilor va creste atat de mult, incat strazile si traficul actual..sunt asa cum sunt.

Nici eu si nici tu nu suntem sportivi de performanta, asa ca a te opri din cand in cand nu e o tragedie. Ne mai cade ceva din buzunar, ne mai intoarcem cateva scari, ne mai oprim sa ne uitam in spate, mai aruncam o privire in sus... Asta e farmecul scarilor.
Important atunci cand urci e sa nu te opresti, sa nu te complaci in situatia actuala, sa vrei intotdeauna mai mult, sa lupti pentru mai mult, sa inveti sa treci peste cazaturi si in urcarea ta sa nu ii blochezi pe altii. O fi ea scara ta, dar din cand in cand se mai folosesc si altii de ea pentru a urca sau a cobori, astfel ca vietile noastre sunt ca niste scari intortocheate si habar nu ai cand te loveste unul, cand te ajuta altul sa urci sau sa cobori, cand un altul se intretine la vorba si cand un altul se opreste pe scara lui si nu vrea in nici un chip sa mai inainteze.

Tu vezi-ti de scara ta, de treptele tale, ia-ti buzunare cu fermoar ca sa nu iti cada prea multe din buzunar, nu ii bloca pe altii si urca. Cucereste-ti propriul Everest si urca si mai sus de el. Urca...

Cine nu are o viata agitata si plina de neprevazut, nu are viata, nu are ce povesti. Dar si cine are o viata prea agitata...o doamne...ii urez rezistenta!

Nu uitati regula de bun simt, Se stationeaza pe partea dreapta!

2 comentarii:

Stefan spunea...

de cand s-au inventat scarile oamenii au uitat farmecul tenebros al dedesubturilor :)
k

Alina Badura spunea...

Profund, exact ca si posturile tale.

Nu uita un amanunt. Pe scara poti merge in sus sau in jos, asa ca farmecul tenebros al dedesupturilor poate fi explorat inca, din fericire pentru unii.