joi, 23 decembrie 2010

Craciun fericit parlamentarilor!

Am fost obisnuita cu un popor roman educat in stilul Mioritei, care sa se complaca in fata sortii implacabile. Nu ma asteptam sa vad acte de..eroism!?! intr-o Romanie a anului 2010.

"Sinucigasul din Parlament" (in mod clar nu a vrut sa se sinucida, ci doar sa socheze) nu a facut decat sa atraga atentia asupra situatie dezolante in care a ajuns clasa politica romaneasca. Socul este mai mare deoarece contextul psihologic amplifica reactia mass-media si a societatii. Comemoram victimele Revolutiei, trecem prin lipsuri financiare, s-a aprobat un Buget pentru 2011 discutat si discutabil, cumparaturile de Craciun s-au subtiat, marile magazine sunt cam goale, bugetarii si privatul sunt pusi in doua tabere adverse si instigati la lupta.

Motiunea de cenzura se discuta in plen (a nu stiu cata motiune...le-am pierdut sirul si insemnatatea), Maria Sa, Marele Boc se ridica la pupitru ca sa ia...cuvantul (doar nu altceva), iar Adrian Sobaru se arunca de la balcon. Ce sa intelegem din asta?

Boc, da-ti demisia?
Guvernul Boc, remanierea?
Basescu, du-te dracu?

Eu le-am inteles pe toate trei. Bine a zis Base cand a zis ca a ciuruit! Ne-a ciuruit pe toti! Ne-a distrus psihicul in primul rand!

"Boc, ati furat drepturile copiilor!"

Cu o luna in urma un alt coleg al lui Adrian s-a sinucis in subsolul TVR. El a ales sa renunte, Adrian a incercat sa schimbe ceva! Iar eu sunt ingrata ca ii folosesc numele mic, dar as fi o nenorocita sa ii spun "Sinucigasul de la Parlament". Este un om, un om simplu, normal, intr-o situatie anormala care a propulsat Romania pe primele pagini ale ziarelor din intreaga lume. Cred ca i-am depasit pe chinezi care se bat de zor in plen.

Si cum bine isi scrisese pe tricou: Ne-ati ciuruit! Libertate!

O urare mai frumoasa pentru parlamentari decat asta nu se putea! Unde esti tu Steriane sa ne fredonezi: "Doamne, vino sa vezi ce-a mai ramas din oameni!"

Va urez si eu un Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Gesturi disperate, nu este singurul, nici primul, nici ultimul.
S-a produs la locul de munca al faptuitorului. Daca accesul ar fi mai lejer in parlament, Cotroceni, guvern, portocalii ar avea zilnic asemenea spectacole.
Dar sa vezi bucurie pe ei, cand actorii din balcon vor fi altii si nu cu bile portocalii in mana, ci cu mitraliera.
Toate au o limita.