sâmbătă, 6 martie 2010

Discriminarea barbatului

Vine 8 martie..ce fericire pe capul nostru! Flori, cadouri, „La multi ani!”... Daca lucram la Petrom, ni se va da liber si chiar si cateva milioane in plus, pentru ca asa prevede si contractul colectiv de munca. Zi libera, bani in plus doar pentru ca suntem purtatoare de uter. Nu cumva asta e o forma de discriminare a barbatului legalizata la nivel intern? Intreb si eu...

E bine sa fii femeie in zilele noastre. Nu mai luptam pentru egalitate de sanse, ci pentru dominare. Din studii antropologice a rezultat ca inaintea erei patriarhale (in care INCA ne mai aflam), a existat o epoca matriarhala. Si acum ce facem? Luptam cumva impotriva discriminarii cu o arma numita...DISCRIMINARE?

Nu ma intelegeti gresit, imi plac florile si abia astept sa mi se zambeasca pe 8 martie si sa mi se spuna „La multi ani!”, dar vreau sa aiba si barbatii o zi a lor. Pentru ca merita!

Daca femeia primeste zi libera, asa ar trebui sa primeasca si barbatul de ziua lui.

Dar...STAI...el nu are o zi a lui.

Ziua Femeii e recunoascuta international, Ziua Barbatului nu exista!

Later edit:

Acest post a fost publicat cu scop academic si avea rolul de a promova o idee, respectiv Ziua Barbatului, sustinuta si prin alte mijloace, cum ar fi: http://pe-cand-si-ziua-barbatului.blogspot.com/ sau grupul de pe Facebook.

Niciun comentariu: