sâmbătă, 18 septembrie 2010

Joc de oameni mari!

Din primele zile de viata ne jucam cu propriile manute, ne descoperim pe noi si universul ce ne inconjoara. Copilaria ne e intesata de jocuri si joculete menite a ne invata sa respectam unele reguli si sa ne integram social, mai intai la nivel micro si apoi la nivel macro social. Culmea e ca ne gandim ca odata ce crestem nu ne mai jucam. Ei nu! Ne jucam!

Ne jucam poate mai mult decat atunci cand eram mici. Inventam jocuri noi sau ne jucam dupa jocuri si reguli vechi. Ne jucam de-a seductia, de-a studentii, de-a oamenii mari, de-a flirtul, de-a casnicia, de-a angajatul sau seful. Ne jucam indiferent de mediu si rol!

Vorbim astazi despre jocul de-a flirtul! De ce? Pentru ca e prezent in viata noastra mereu, avem innascute tehnicile de flirt. Nu e nimic gresit, ci chiar folositor si constructiv, plus ca il practicam cu totii.

Dar foarte important e ca totul sa ramana la nivelul unui joc. In momentul in care aceasta regula este incalcata si jocul ia alte forme, te parlesti! Sunt unele persoane cu care e bine doar sa flirtezi si atat, iar altele cu care nu e bine sa flirtezi, ci doar sa te iubesti. Don`t mix them! Nu e corect fata de interlocutor si nici fata de voi!

Nu trebuie sa vezi aceste lucruri decat ca fiind o modalitate de divertisment, de a-ti testa propriile tehnici si arme, sa vezi daca inca mai poti. Si cand ai iesit din joc, lasi totul acolo. Nu aduci jocul in viata personala si nici viata personala in acest joc. In special in momentul in care viata ta personala implica un partener/a.

Dar mai sunt persoane care incalca aceste reguli, ca nah, cica sunt facute pentru a fi incalcate. Si ce se intampla? Unii si iubesc si flirteaza (dar nu pentru mult timp), astfel zamislindu-se uneori relatiile extraconjugale. Dar mai sunt altii care nici nu iubesc, nici nu flirteaza, nestiind nici ei de fapt ce fac!

In ceea ce ma priveste, am flirtat si am lasat totul afara, am iubit si am tinut totul in terenul de joc, am iubit si am si flirtat cu aceasi persoana, iar de ceva vreme nici nu iubesc, nici nu flirtez!
Dar acum ma intorc la flirtul care ramane in afara relatiei, e mai corect si mai placut asa, zic eu! Cel putin asa a rezultat din propria-mi cercetare empirica!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Simpatic blog superfilozofic al unei pioniere in domeniul suisurilior si coborisurilor sufletesti. Ar fi interesant de derulat inainte vreo 10-15 ani si reluat acest subiect dar cu experienta reala la activ. Bafta intr-o lume in care cuplurile se desfac la cel mai mic semn de greu al unuia sau celuilalt dintre parteneri

Alina Badura spunea...

Multumesc de urare Dan, chiar ca „Bafta!” in lumea asta nebuna!

Ai dreptate, ar fi interesant de reluat subiectul si chiar sper sa fac asta dupa ce mai adun ceva experienta in ghiozdanul ce-l port in spate!