miercuri, 1 septembrie 2010

Dragii mei, suntem cobai!

Daca mai mereu am fost moneda de schimb pentru celelalte puteri, acum suntem cobai pentru proprii nostrii alesi. Si culmea e ca acum nu ma refer la Presedinte sau ministrii, ci la membrii opozitiei, care indirect, sunt tot alesii nostrii. Nealegandu-i la „inaltele” functii i-am ales in fruncea Opozitiei.

Citesc astazi in ziare cum ca dragii de ei - PNL, PSD si PC - s-au strans, si-au dat mana, s-au pupat, si au vorbit nitel despre situatia tarisoarei noastre dragi si despre cumplitele greutati prin care trec oamenii de rand si economia noastra, infloritoare, dar care lipseste cu desavarsire.

Aplaud in sinea mea cu miscari de foca. Bravo! In sfarsit se misca si ei. Fac compromisuri, trec peste ideologie si interese. Macar declara ca se gandesc la oameni. Vad mai apoi ca au luat niste decizii foarte interesante cand s-au strans la pupatoare azi. Vor sa depuna o motiune de cenzura prin care sa remanieze Guvernul (stiti voi, ca un proiect de lege, dar mai putin stufos care sa fie supus votului in Parlament). Apoi, dupa ce il dezlipesc pe pitic si pe ai lui de pe scaunele tapitate sa numeasca altii care sa le ia locul si sa ne scoata din cacatul asta in care plutim. Sper sa nu fie vitanjatori (aia de pe vitanja), ci niste tehnocrati nepatati.

Si zic, foarte bine! Sa vedem ce o sa iasa! Daca in 1996 ne-a scos guvernul Isarescu din belele in acelasi stil, sigur merge si acum. Intre noi fie vorba, nu cred ca de data asta se mai baga saracu Isarescu. I-a ajuns atata politica atunci si se jurase ca nu mai intra in ale sale mendre ever.

Citesc mai departe. Vad declaratiile lui Antonesc, ale lui Ponta, ale lui Daniel Constantin (asta e de la PC - habar nu aveam). Vad cum fiecare isi transmite mesajul, cum fiecare isi vede si interesul, cum unii se pricep sa ridice moralul national. Si apoi soc!

Se vrea iesirea la atac impotriva presedintelui in primavara. Acum am inteles. Au anuntat ca vor sa atace Guvernul acum cand imaginea lui e la pamant. Acest anunt e ca o gura de aer pentru populatie, care are acum o alternativa, care isi permite sa urasca si sa acuze actuala conducere si mai violent, nah, are cine sa ii ia locul. Dar mai urat e faptul ca vor sa ne foloseasca pe post de cobai. Vor sa ne lase sa ne chinuim pana la primavara, sa nu avem cu ce sa ne platim intretinerea la iarna, sa nu avem cu ce sa ne luam medicamentele de gripa si sa mai si asisma la o cearta permanenta intre Presedintie si Guvern pe tot parcursul iernii.

Scopul este unul foarte simplu. Dupa toate prin cate vom trece pana la primavara sa ajungem sa adunam atata ura incat sa iesim si in strada impotriva lui Base, astfel jucand dupa itele maiestrilor papusari din Opozitie.
Si uite asa nu suntem decat niste papusi bine dresate in mainile Opozitiei. Sunt de acord ca trebuie o schimbare, apogeul crizei a trecut asa ca momentul de schimbare e propice, dar nu asa, nu calcand pe cadavre pana la primavara.

De data asta SCOPUL NU SCUZA MIJLOACELE! Mi se face scarba! Iau un Orbit, poate ma ajuta sa scap de gustul asta amar!


Later edit: Pentru prima data imi place raspunsul lui Boc la toata sarada asta: „Remanierea se face, nu se discuta!”

Multumesc Jon de precizare.

2 comentarii:

Ionuț Pătrașcu spunea...

Ai dreptate în cea mai mare parte a articolului, cu o singură mențiune: eu unul am înțeles că obiectivele clare pentru guvernul „de criză” sunt:
1. TVA 19% cu 5% pt alimente și construcții
2. Eliminarea reducerii de 25% în cazul bugetarilor
apoi 3. Pregătirea pentru alegeri anticipate la primvără.

Cât despre Boc... să fie sănătos. :)

Alina Badura spunea...

Adevarat, era vorba de alegerile anticipate din primavara, dar in febra si ura pentru papusari am scris tot despre ei... Mersi frumos de precizare.

Oricum le este economic imposibil sa scada atat de mult impozitul la alimente si constructii, plus ca mai vorbeau sa nu impoziteze pensiile si sa nu aplice reduceri de salarii „nediscriminatorii”. Ceva nu miroase a bine aici!