duminică, 9 august 2009

Femeia..

... azi e mister, maine e ca o carte deschisa, nu uita si nu te uita niciodata, e mama, copil, adolescenta, sotie, prietena,bunica, dusman, diavol, inger, obiect, fiica, iubita, miracol, sursa de viata si de moarte, nesimtita, periculoasa, sufera, este vesela, trista, plange, zambeste, te uraste, te iubeste, te distruge, te alina, te saruta, te palmuieste, te spinteca din priviri, te strange de mana, te respinge, te raneste, te face sa plangi, te face sa razi, e uneori sefa, alteori sclava, te invata sa razi, te invata sa plangi, te duce in rai sau in iad, te pretuieste daca o faci fericita, te distruge daca o faci sa sufere, intotdeuna va lupta, te seduce, greseste, minte, iubeste, traieste, viseaza, spera.. Asa e ea, ca doar e femeie..
E unica tocmai pentru ca e atat de diferita..nu o sa uiti niciodata femeia care te face sa plangi si nici pe cea care te face sa o iubesti neconditionat..dar poate o sa uiti femeia care nu se respecta..o sa o consideri o frunza in bataia vantului..
Nu o sa uiti niciodata femeia care te-a purtat in pantec si nici pe cea care te-a invatat ce e viata..Dar o sa uiti femeia care ti-a dat un 4 la matematica sau la chimie..
Nu o sa uiti femeia care iti bandaja genunchii cand erai mic, si nici pe cea care iti bandajeaza sufletul, dar o sa o uiti pe cea care ti-a pus piedica si te-a determinat sa cazi..

Si totusi, iubesti femeia in general, pentru ca stii ca azi poate fi copil, maine mama, maine seara adolescenta, iar poimaine iar copil..Pentru ca te invata sa iubesti, dar mai intai te invata sa plangi..pentru ca stie cand sa fie langa tine si cand sa te lase singur..pentru ca te face sa ii duci dorul chiar si atunci cand e langa tine..Pentru ca stii ca mereu vei descoperi ceva nou si care te va face sa te minunezi..

Pentru ca e ea si doar atat..