vineri, 28 august 2009

O poveste

Partea I

A fost odata ca-n povesti, ca de n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit...

Era o vreme, nu cand plopul facea micsunele, ci cand se statea la coada pentru lapte, paine, carne..se statea la coada pentru a trai..
Era o vreme cand planul cincinal era depasit pe hartie, cand recoltele si normele record erau depasite in fiecare luna, repet..pe hartie..O vreme cand si copii erau facuti la norma, asa numitele generatii de ceausei..

In aceea perioada, cand multi se casatoreau din interes, cand buletinul de Bucuresti era un lux ravnit de toata lumea si cand un cizmar si o asa zisa chimista conduceau Tara lui Papura Voda..era si EA.. O tanara frumusica si cuminte, chiar prea cuminte, dar indragostita..Ea indragostita de el, si el de ea...Isi faceau planuri, glumeau timid..Erau frumosi si le statea bine impreuna, dar cum nimic in viata nu e perfect, nu s-au casatorit..

S-au despartit..nici ei dupa 20 si ceva de ani nu inteleg de ce.. El s-a casatorit..ea s-a casatorit..doar ca inima ei fusese furata de un om foarte rau care avea numai interese..Casnicia lor a fost tot timpul un chin si nu a durat decat aproape 3 ani..

S-a nascut o fetita..care ii cere scuze in mod oficial pentru cele 26 de ore de travaliu..El vroia baiat..nu o iubea..nu isi iubea propriul copil..nu isi iubea nici sotia..dovada erau petele de culoare verde, rosie, mov...care ii pictau EI chipul trist..
Orasul era mic, lumea stia, doar ca era ceva normal ca barbatul sa conduca..Sa fie un nenorocit si nimeni sa nu-i ceara socoteala..
Si-a luat inima in dinti si a spus STOP..si-a luat comoara in brate, inima in dinti si viata in piept si a continuat singura de acolo..La randul ei, mama si tatal ei i-au fost alaturi mereu si au sustinut-o..au crescut impreuna ghiaurul ce avea sa devina acea fetita cuminte si cu ochii mari..

O intreb si acum, „De ce Dumnezeu te-ai casatorit cu el?..”...iar EA imi spune..„Nu imi pare rau..ai venit tu pe lume..Ce faceam daca nu te aveam pe tine?”

Se lasa tacerea..
Daca ar sti ca as fi preferat de mii de ori sa nu ma nasc, dar sa fie ea fericita..


To be continued..


Later edit: imi pare rau..tata..dar te urasc..pentru ca trebuia sa fii alaturi, dar nu ai facut-o..si ma doare